Alles wat je moet weten over managed Kubernetes

Als je aan cloud computing denkt, is de kans groot dat ook Kubernetes in gedachten komt. Kubernetes is een open source container orchestrator waarmee je applicaties op grote schaal kunt beheren en deployen. Kubernetes kan echter een complexe technologie zijn om te beheren, waardoor veel bedrijven kiezen voor een managed Kubernetes oplossing. Maar wat is managed Kubernetes precies? In deze blog ga ik je alles vertellen wat je moet weten over managed Kubernetes.

Wat is managed Kubernetes?

Managed Kubernetes is een cloud computing service die bedrijven helpt bij het beheren en implementeren van Kubernetes clusters. In tegenstelling tot self-managed Kubernetes clusters, waarin alle infrastructuur en onderhoud door jouw team uitgevoerd moet worden, wordt managed Kubernetes beheerd door een externe provider. Door het beheer uit te besteden, kunnen bedrijven zich richten op hun applicaties en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de complexiteit van Kubernetes.

Wat zijn de voordelen van managed Kubernetes?

Managed Kubernetes biedt veel voordelen voor bedrijven van elke omvang. Een van de grootste voordelen is dat het de complexiteit vermindert en de inzet van applicaties vereenvoudigt. Door de infrastructuur en het onderhoud te laten uitvoeren door een externe provider, kunnen teams zich concentreren op de ontwikkeling van hun applicaties. Bovendien zorgen managed Kubernetes oplossingen voor een hogere beschikbaarheid en schaalbaarheid voor de applicaties. Dit komt doordat de providers vaak gebruik maken van geavanceerde automatisering technologieën die fouten minimaliseren en updates automatisch uitvoeren.

Welke providers bieden managed Kubernetes?

Er zijn veel verschillende cloud providers die managed Kubernetes aanbieden, maar enkele van de meest populaire providers zijn Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP) en Microsoft Azure. Deze providers bieden elk hun eigen unieke set aan Kubernetes tools en diensten, dus het is belangrijk om te kijken welke het beste past bij jouw doelen en budget.

Hoe zit het met de kosten van managed Kubernetes?

De kosten van een managed Kubernetes oplossing variëren afhankelijk van de provider en de grootte van jouw cluster. Over het algemeen zijn de kosten hoger voor grotere clusters en grotere applicaties. Bedrijven moeten echter ook rekening houden met de totale kosten van het zelf beheren van een Kubernetes cluster, inclusief infrastructuur en personeelskosten. Vaak is het goedkoper en praktischer om een managed oplossing te gebruiken. Een voordeel van een managed oplossing is ook dat de kosten transparanter en gemakkelijker te beheren zijn.

 

Als je applicaties op grote schaal wilt beheren en deployen, is Kubernetes een krachtige technologie om te overwegen. Maar als je merkt dat de complexiteit van deze technologie te veel wordt om te beheren, kan een managed Kubernetes oplossing de oplossing zijn. Met managed Kubernetes kun je je richten op de ontwikkeling van jouw applicaties, terwijl de externe provider de infrastructuur en opstelling verzorgt. Door een managed oplossing te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw applicaties optimaal functioneren en de prestaties maximaal zijn. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij ACC-ICT.com.