Voip

Je hebt misschien wel eens van VoIP gehoord? Deze afkorting staat voor Voice Over IP. Het gaat dus over het spreken via een IP verbinding, meestal via een internetverbinding. Echter kan het ook over intranet. Sommige mensen noemen het voor het gemak ook wel internettelefonie, of het bellen via internet. Het is namelijk een telefoongesprek via internet. Je hebt dan een telecomprovider waar jij een abonnement hebt afgesloten en die zet dan de gesproken woorden om naar een digitaal signaal. Een andere term die je dan tegen kunt komen is SIP, dit is dan een protocol waarover VoIP in de meeste gevallen zal communiceren. Dit is dan ook wel een standaard protocol waar wereldwijd afspraken over gemaakt zijn.

Fouten bij VoIP

Het kan zijn dat het mis gaat bij VoIP. Dit kan omdat een modem of router zich dan niet goed aan de regels houdt. Dit veroorzaakt dan een soort storing binnen de telefonie en dan gaat het mis. Meestal hoef je dan alleen maar een paar kleine dingen te veranderen binnen de configuratie van een modem of router en dan is het weert opgelost. Maar als er wat anders gaande is, dan kan het dus wat langer duren.

Voordelen VoIP

Om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is met VoIP, is het goed om de voordelen in kaart te brengen:

  • Een groot voordeel is dat jij thuis kunt werken met VoIP. Je kunt namelijk via internet bellen en dan kun je dus ook bellen met iemand op de zaak.
  • Het is mogelijk om je voicemail via de e-mail binnen te krijgen. Je kunt dan je voicemail luisteren waar je ook bent als je je mail hebt geopend. Dit zou eventueel ook op je mobiel kunnen (als je onderweg bent ook ideaal).
  • Er is sprake van minder bekabeling als je voor VoIP kiest. Je kunt namelijk gebruik maken van één netwerkaansluiting.
  • Je kunt gebruik maken van het doorschakelen naar mobiel op tijdstippen wanneer dat voor jou gewenst is.
  • Als er sprake is van een internetstoring kun jij toch bereikbaar zijn.

Deze voordelen zorgen ervoor dat jij ook weet wat VoIP voor jou kan betekenen. Wanneer jij er ook gebruik van wilt maken kun je bij diverse aanbieders informeren naar de mogelijkheden. Het is voor jou als ondernemer goed om te bekijken wat het je op kan leveren want VoIP is meer dan de moeite waard. Als je er eenmaal gebruik van hebt gemaakt dan wil je ook niet meer anders.