Wi-Fi routers

Je wilt graag een goed bereik hebben en dan is een goede Wi-Fi router een optie. Het aanbod Wi-Fi routers neemt de laatste jaren alleen maar toe. Daarom informeren wij je er graag over zodat je goed voorbereid keuzes kunt maken. Daarnaast leggen we je uit wat je bij een internet provider vaak geleverd krijgt en wat de voordelen zijn als jij van een Wi-Fi router gebruik maakt. Lees het op je gemak door en dan kun jij kiezen wat jij ermee gaat doen!

Wat is een router eigenlijk?

Tegenwoordig maken er veel mensen binnen het huishouden gebruik van internet. Overdag is dat misschien niet zo bij iedereen, maar in de avonduren en in het weekend kan het zomaar zijn dat iedereen online is. De één wil een film kijken, anderen willen gamen en anderen bekijken hun e-mail. Maar waar het om gaat, is dat je allemaal tegelijkertijd op internet aanwezig bent en dat kan dan invloed hebben op de snelheid van het internet. Door dan een router te gebruiken kunnen er meerdere apparaten tegelijk gebruik maken van internet. Door een modem te plaatsen wordt er sowieso gezorgd dat de verbinding met internet werkt.

Levering internet provider

Een internetprovider levert vaak een model met een geïntegreerde router. Dit is dan de Wi-Fi router. Soms is het zo dat jij de router dan leent tot je het abonnement stop hebt gezegd dus op basis van bruikleen. Het kan per provider variëren dus vraag goed na wat bij hen de opties zijn.

Over de routers

Misschien wist je het al maar veel routers maken gebruik van een AC-standaard. Het is dan ingesteld op een draadloze snelheid van 600 tot 5300 Mbit/s. Het voordeel is dat veel nieuwe laptops e.d. deze AC-standaard al ondersteunen. Je zou ook de voorkeur kunnen geven aan de router met dual-band. Deze werken dan op 2 frequenties, dit is dan de standaard frequentieband op 2,4 GHz en de 5 GHz. Het voordeel is dat het weer kan zorgen voor extra snelheid.

Voordelen Wi-Fi routers

Het gaat er om dat jij goed bereikbaar kunt zijn, je wil namelijk graag dat je snel online wat op kunt zoeken. Of dat je nou binnen in huis bent of net even buiten in de tuin zit, het is prettig om alles even na te kunnen gaan op internet. Daarom zijn de Wi-Fi routers ook uitermate geschikt en zo kun jij profiteren van een goed internetbereik. Let daarom ook goed op waar dat jij de router plaatst, zodat je optimaal bereikt hebt.