Fouten verminderen: werk met handscanners

Heb je een warehouse, dan heb je te maken met veel verschillende producten. Voor een juiste administratie van jouw magazijn is het van belang dat de voorraad goed geregistreerd is. Waar je eerst met pen en papier door het magazijn liep om alle producten handmatig te registreren, is deze taak nu te automatiseren met behulp van handscanners. Elke voorraad aan artikelen bestaat uit barcodes. Met een handscanner kun je gemakkelijk deze barcodes scannen om jouw voorraad van A tot Z op papier te krijgen. Daarnaast laat een handscanner jou precies zien waar in het magazijn artikelen uit jouw voorraad liggen. Zo krijg je meer inzicht, kun je efficiënter te werk gaan met orderpicken en streef je naar magazijnoptimalisatie binnen jouw bedrijf.

Verschillende soorten handscanners

Op het eerste oog zou je handscanners niet zo snel van elkaar onderscheiden. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen bepaalde type scanners. Lees je daarom eerst goed in wanneer aan de slag wilt gaan met handscanners binnen jouw bedrijf. Zo bestaan er bijvoorbeeld een draadloze handscanners. Dit zijn slimme scanners waarop WMS software geïnstalleerd is. De handscanner laat magazijnmedewerkers precies zien welk product ze moeten picken en waar het product in het magazijn te vinden is. Daarnaast heb je de USB-bedrade barcodescanner. Zoals de naam al zegt is deze gebruiksvriendelijke handscanner bedoeld om barcodes scannen, op een precieze en snelle manier.

Maak je werk makkelijker én leuker met een handscanner

Orders picken in het magazijn kost vaak best wat tijd en moeite. Het is daarom ook best een uitdagende taak om gemotiveerd en met een scherp oog te blijven picken. Een handscanner kan deze druk verlichten doordat een scanner letterlijk werk uit handen neemt van een medewerker. De bespaarde kan vervolgens weer besteed worden aan andere taken. Ook hebben medewerkers minder kans op fouten maken doordat een handscanner altijd duidelijke en juiste informatie verschaft. Dit zorgt uiteindelijk voor meer plezier in het werk en dat draagt bij aan een fijnere werksfeer. Ook zal de inwerktijd voor medewerkers korter worden. Ze hoeven alleen de software van de scanner te begrijpen en klaar is Kees!

Zo veel mogelijk picken, zo min mogelijk fouten

Handscanners kunnen precies aangeven welke artikelen er gepickt moeten worden en op welke locatie in het magazijn de artikelen zich bevinden. Dit zorgt ervoor dat magazijnmedewerkers hun orderpicking succesvol en foutloos kunnen doen. Ook stippelt de scanner de meest optimale looproute voor een medewerker uit zodat het makkelijker wordt een bestelling bij elkaar te zoeken. De begeleiding van de handscanner zorgt er uiteindelijk voor dat orders efficiënter worden gepickt en sneller naar klanten kunnen worden verzonden. Snellere levering, hogere omzet. Klanten tevreden, jij tevreden!

Een handscanner als extra medewerker

Montawms.com weet als geen ander hoe het is om met dit magazijnhulpje te werken. Zij adviseren bedrijven met een flink magazijn dan ook om deze keuze te maken. Het is nét dat extra handje die het jouw werknemers gemakkelijker maakt.