IT

Besteed uw IT recycling uit aan een specialist!

Elk bedrijf heeft tegenwoordig wel hardware, zoals computers, laptops en andere apparaten, nodig om te kunnen bestaan. Dit resulteert er ook in dat er veel oude computers achterblijven waar niks mee wordt gedaan. Is dit bij u ook het geval? Laat dan vooral deze oude IT apparatuur recyclen door een specialist. Waarom? Dat leest u verder in deze blog. Hier wordt alles verteld over de voordelen van het uitbesteden, het proces van het uitbesteden en welke items u kan laten recyclen.

Waarom uw IT recycling uitbesteden?

IT recycling professionals zorgen er in eerste instantie voor dat de apparaten op een milieubewuste manier worden gerecycled. Zo kunt u ook aan de buitenwereld laten zien dat u bent van duurzaam ondernemen en dus denkt aan het milieu. Het mooie van IT recycling door professionele partijen is dat de oude apparaten een nieuw leven krijgen. Zo worden deze apparaten niet onnodig weggegooid en hoeven er niet steeds nieuwe apparaten worden bijgemaakt. Als er de mogelijkheid is om de apparaten een nieuw leven te geven kan het ook zo zijn dat u nog voor de oude apparaten een mooie prijs krijgt. Dit kunt u ook wel zien als restwaarde. Veel oude en niet gebruikte apparaten hebben nog restwaarde waar niet iedereen meer aan denkt.

Een ander voordeel van IT recycling door derden is dat de dataveiligheid wordt gegarandeerd. Deze professionele partijen hebben bepaalde software die data goed kan verwijderen en hebben methodes om de datadragers te vernietigen. Zo hoeft u dus niet bang te zijn voor een data lek.

IT recycling door specialisten zorgt er verder ook voor dat u bijna geen tijd en energie kwijt bent aan deze taak. IT partijen komen namelijk de apparaten op locatie ophalen en brengen het voor uw weg. Zo hoeft u ook geen tijd vrij te nemen om apparaten weg te brengen.

Het proces van uitbesteden

Het eerste wat u kunt doen is het contact opnemen met deze partijen. U kunt zich met het bedrijf aanmelden voor het laten opkopen van hardware en het recyclen van IT-apparatuur. U kunt hierbij ook meteen een waardebepaling aanvragen. Dit kunt u vrijblijvend doen zonder ergens dus aan vast te zitten. Als u akkoord gaat met de waardebepaling van de IT partij, dan zal het proces gaan beginnen.

Het eerste wat gebeurd is dat er een afspraak wordt gemaakt voor wanneer de apparatuur wordt opgehaald. Is de apparatuur opgehaald? Dan zal de achtergebleven data worden verwijderd of vernietigd. Dan wordt de apparatuur bekeken of het nog waardevolle onderdelen heeft, zo niet dan wordt het gerecycled, zo wel dan kan het ook zijn dat de IT partijen de apparatuur verschoond en gerepareerd weer doorverkopen. Tot slot krijgt u een rapportage van het proces.

Let op vergunningen en certificeringen

Om zeker te weten dat een partij professioneel en goed uw oude apparaten recyclet is het goed om te kijken naar de vergunningen en certificeringen van de partij. Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar de NIWO vergunning. Dit is een vergunning voor het vervoeren van bedrijfs- of gevaarlijke afvalstoffen. Ook kunt u bijvoorbeeld kijken naar vergunningen of certificeringen in het beveiligen van informatie. Voorbeelden daarvan zijn ISO14001 en ISO27001. Tot slot zijn er ook certificeringen en vergunningen voor het vernietigen of verwijderen van data die achtergebleven is op de oude apparaten. Voor de dataverwijdering is er de certificering BLANCCO ITAD Gold partner bijvoorbeeld.

IT-apparatuur dat kan worden gerecycled

Bijna alle IT apparatuur die bij u op de werkvloer ligt kunt u wel laten recyclen. Van computers en laptops naar tablets, smartphones en routers. Wel worden bepaalde items pas gerecycled door een professional vanaf een bepaald aantal. Servers en storage systemen kunnen bijvoorbeeld worden gerecycled per stuk, maar computers, laptops, smartphones kunt u pas laten opkopen vanaf tien stuks. Het is dan beter om iets anders op te pakken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *