Wat Gentoo VPS voor jouw onderneming kan betekenen   

Gentoo is een distributie die door de meer ervaren Linux gebruiker gebruikt wordt. Het optimaliseert de software. Het doet dit door de software van het VPS zelf te compilen. Het is mogelijk om het op verschillende manieren te configureren op de server. Waarom zou je voor een Gentoo VPS moeten kiezen?

Een betere beveiliging

Door een eigen Linux server te gebruiken kan voor websites, e-mail en het DNS beheer is het mogelijk om de beveiliging te verbeteren. Bij een normale server zullen drie taken uitgevoerd worden op één server. Een beveiligingslek bij één van de taken kan alledrie de taken raken. Door een virtualisatie toe te passen op een server kan een server in drie VPS servers worden omgetoverd. Iedere toepassing heeft zo zijn eigen virtuele server. Wanneer één server is gecompromitteerd kunnen de andere twee nog normaal functioneren.

Consolidatie van de server

Door een afzonderlijke server te hebben voor iedere toepassing is het mogelijk om de beschikbaarheid tevens te verbeteren naast een sterkere beveiliging. De losse servers leiden wel tot hogere kosten van de hardware. Door virtualisatie toe te passen is het mogelijk om een dedicated server zonder zulke nadelen te gebruiken. Met een VPS voor iedere toepassing wordt het een stuk efficiënter. De aanpak kan geheel transparant ingezet worden voor de gebruikers.

Testen en ontwikkelen

Ontwikkelaars hebben vaak toegang tot Linux distributies nodig om een specifieke applicatie te kunnen ontwikkelen en testen. Het testen gebeurt vaak onder verschillende software configuraties. Het vereist vaak veel test- en ontwikkelingsgroepen en ook verschillende hardware. Een alternatief is door gebruik te maken van virtualisatie ontwikkelaars. Maak gebruik van de verschillende parties met de juiste Linux distributies en configuraties. Ze zitten allemaal op dezelfde server. Een VPS kan ieder zo zijn eigen set van pakketten en systeem bibliotheken gebruiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *